Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ποιά είναι η σχολή σου μωρή;


Όσο και αν νομίζετε πως το παρακάτω άρθρο αναφέρεται σε κάποια πατσαβούρα είστε γελασμένοι και άκρως παραπλανημένοι από τον τίτλο,αυτό όμως δεν συνεπάγεται πως δε θα πέσει κράξιμο και δε θα βγάλω την χολή μου πάλι. Αυτή τη φορά πιάνω και κολλάω στον τοίχο την ραπ.
Αρχικά θα σας κάνω ένα μάθημα ως άσχετοι που είστε στην μουσική παιδία. Ονομάστηκε έτσι εκ του αγγλικού ακρωνύμιου r.a.p (δηλαδή Rhythm And Poetry βρε άσχετε τσοπάνη). Πρόκειται για είδος που δίνει έμφαση στους στίχους (ρίμες) και στο περιεχόμενο αυτών και η μουσική συνήθως είναι συνοδευτική και δευτερεύουσας μέριμνας. Οι στίχοι, αυτοσχέδιοι στην καθημερινή έκφραση αλλά επεξεργασμένοι στις παραγωγές, δεν τραγουδιούνται, αλλά απαγγέλλονται με ιδιαίτερο, ρυθμικό τρόπο,ενώ η μουσική δανείζεται στοιχεία από τη soul, τη τζαζ όσο και από άλλα ποικίλα μουσικά     Αφού λοιπόν μάθατε εσείς τι είναι η ραπ αφήστε με και μένα να κάνω την δουλειά όπως ξέρω... Γυρίζω από τα χειρότερα μπουντρούμια του youtube που θα μπορούσε ποτέ κανείς να πέσει. Πολέμησα με δράκους που ξερνούσαν τις χειρότερες ρίμες που άκουσε ποτέ το γλυκό μου το αφτάκι και είδα πρόσωπα που όταν το καταλάβει η μαϊμού θα ζητήσει πίσω τον κώλο της!
 Το ήξερα πως υπάρχουν καθυστερημένοι εκεί έξω και δεν αναφέρομαι στο διάστημα αλλά έξω από το σπίτι μου. Καθυστερημένα πιο πολύ και από την Patty την ίδια! Παρ' όλα αυτά πάμε να γνωρίσουμε το Top5 των μεγαλύτερων αποτυχιών που έγιναν ποτέ.

 Στο νούμερο 5 συναντάμε τον μέγα FORIS MC. Ο Foris πάσχει από γεννετήσια μαλάκινση. Όταν ήταν μικρός η μάνα του τον έπαιρνε στην εκκλησία με το ζόρι και ο Foris  κόλλησε με τους ψαλμούς. Μεγαλώνοντας ο Foris διάβασε όλο το λεξικό του Μπαμπινιώτη (δις!) και από την πολύ την γνώση χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο με όση δύναμη έπαιζε το πουλί του. Όταν συνήλθε από το κώμα πίστευε πως είναι ραψωδός-παπάς-ο Neo (γι’ αυτό και το γυαλί) και έτσι αποφάσισε να χαρίσει στον κόσμο βίντεο με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες με στίχους Μπαμπινιώτη MC σε church beat. Άξια πιστεύω κατέχει την 5η θέση.


Στο νούμερο 4 συναντάμε ένα άλλο νούμερο τον MC Tolis. Ο κ. Tolis δηλώνει MC στο χωριό του και ραπάρει με τα πρόβατα του παρέα. Όταν ήταν μικρός τον βίαζε ο θείος του και ο ξάδελφος του και θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό. Ώς καλός τσοπάνης έχει πολύ ελεύθερο χρόνο να κάτσει να φιλοσοφήσει την ζωή του. Ύστερα από πολλές φιλοσοφικές συζητήσεις που είχε με τα 3 πρόβατα του, τις 2 κατσίκες και το τσοπανόσκυλο του τον Βιτάμ κατάλαβε πως "στην ξαδέρφη και στην θεία η ψωλή πάει ευθεία" πράγμα που κανείς μας  ποτέ δε σκέφτηκε. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πήρε και το κατοχύρωσε με τα πνευματικά του δικαιώματα πως όταν αποφασίσουμε να πηδήξουμε την ξαδέρφη μας ή την θεία μας πρώτα θα πρέπει να έχουμε βάλει το πουλί μας, από το προηγούμενο βράδυ, ανάποδα από ότι κάθετε συνήθως μέσα στο βρακί, ώστε να "στρώσει" και να ισιώσει πριν μπει έρθουμε σε επαφή με τον συγγενή μας.



Στο νούμερο 3 έχουμε τον PANOS MC που μας έρχεται κατευθείαν από τα επείγοντα περιστατικά. Ο PANOS πάσχει από αυτισμό με αποτέλεσμα να έχει μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία. Η μάνα του μικρό το έστελνε στα φανάρια και εκεί γνώρισε την Λίζα, την ερωτεύτηκε και πέρασε 20 χρόνια προσπαθώντας να γράψει τους ραπ στίχους του για να κλέψει την καρδιά της αγαπημένης του. Ο PANOS ως πολύ μπροστά από όλους τους ράπερς έφερε νέες κινήσεις -πρωτοποριακές- στον χώρο αυτό όπως το "το βλέμμα μου το αλλήθωρο που ανάθεμα με τι κοιτάζω" και το "τώρα κουνάω τα χέρια; μήπως τώρα; καλά θα τα κουνήσω τώρα, δε γαμιέται..."



Στο νούμερο 2 συναντάμε τον Snoopyred ή αλλιώς Ντρούλη (από το χοντρούλη). Ο Snoopyred πάσχει από ελλιπές λεξικό και κρίση πολλαπλής ταυτότητας. Την μία είναι Snoopyred, μετά είναι ο Λεωνίδας, μετά τον λένε Σπάρτα, ύστερα βασιλιάς της Ελλάδος και τέλος ο Μέγας Αλέξανδρος. Η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή και προσπαθεί απελπισμένα να βρει την ταυτότητα μέσα από τις αυθόρμητες ρίμες του. Είναι μέντορας των ZN, του Μηδενιστή και των Goin Through  και όσο κάνουν όλοι αυτοί μπορεί να τους αγοράσει πακετάκι!



Στο νούμερο 1 βγαλμένος από ραψωδό μάνα, πατέρα και κουμπάρο, ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ! Ο Μικρός Νικόλας μιας και είναι κάτω από το αυλάκι (κοιτάξτε τι βγάζουν τα μέρη μου, καμάρι μου Νικόλα!!) έχει καπνίσει τον μισό Ταΰγετο. Μπαφιάρης λοιπόν ράπερ έρχεται να μας αποτελειώσει με τις ρίμες του και δηλώνει πως επέστρεψε μετά από 7 χρόνια!!!!! 


Αααααχχχχχ είχα καιρό να βγάλω τόση χολή.Να σημειώσω πως καθ' όλη την διάρκεια που έγραφα το κείμενο άκουγα αληθινή ραπ και γι' αυτό έβγαλα και τέτοιο μίσος προς τα καημένα θύματα του άρθρου.

10 σχόλια:

  1. προσοπικα πιστευω οτι αντεδρασες υπερβολικα στο θεμα αυτο. Σε ολους τους τομεοις υπαρχουν ερασητεχνες οπου προσπαθουν να κανουν το "ψωνιο" τους μερικοι απο αυτους γινωνται στην πορια επαγγελματιες και μερικοι αλλα απλα χανωντε στο πληθος της μετριοτιτας. με το να κρινεις αρνητικα καποια ατομα διχνει οτι σε εθιξαν οπου προσπαθησαν κιολλας να κανουν κατι που τους αρεσει εστω και με τον λαθος τροπο.

    Αντι να βγαζεις την "χωλη" (δικια σου εκφραση) σου ομως θα μπορουσες απλα να κανεις "δημηουργικη κριτικη" πραγμα που γνωριζω οτι ειναι εξερετικα δυσκολο οντας ερασητεχνης και εγω αλλα σε αλλο χορο εκφρασης και δημιουργιας και ετσι να βοηθησεις αυτα τα παιδια και οπιον ενδιαφερετε να παρει εστω μια γνωμη που ισως εαν την ακουσει να βελτιοθει και να καταφερει κατι καλυτερο.

    τωρα απο την αλλη ομως οση ωρα γραφω αυτα τα πραγματα ακουω τα τραγουδια και αλλαξα γνωμη

    αν και δεν ειμαι λατρης της rap μουρικης

    ειναι πολυ μεγαλα βρληματα αυτα τα παληκαρια εκει περα και ξεφτιλιζουν το youtube !!!

    Manowar ρε μουνοπανα !!
    \μ/ Χαιλ το ΜεΤαΛ Μοδερ Φακερς !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. bravo malaka...xarikes?
    AGAMISOU TORA...
    FORIS MC...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρηκα εγώ και τα 1967 άτομα στο youtube που βλέπουν το βίντεο σου.Αν δεν αντέχεις την κριτική μην ανεβάζεις βίντεο. Στον κυβερνοχώρο έχω το δικαίωμα να σχολιάσω ότι βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεεες τα ρε Φοινηκα...:P εμπεριστατομενη η αποψη σου παντως ;)! Συνεχισε ετσι να ταρακουνας τα νερα ;) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια χαρά τα λές...
    Και να ξέρεις, ότι "ο μικρός Νικόλας", είναι στο διπλανό χωριό απο εμένα!
    Αν η μαλακία ήταν εργόχειρο, θα είχαν κάνει την προίκα τους...................!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα ρε Ηλία δηλαδή ήμαστε και συμπατριώτες;;; Από ποιο χωριό είσαι εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε, άργησα να σου απαντήσω,γιατί δεν είχα internet και μου ήταν δύσκολο να κάνω αυτά που ήθελα... Τώρα όμως έχω...
    Περιμένω ν' αναρτήσεις κάτι καινούργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή