Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Homo Homini Lupus

 "Homo homini lupus" έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι και περιέγραφαν την αγριότητα του λύκου που βγάζεις ο άνθρωπος προς τον συνάνθρωπο του. Από τότε πέρασαν 2212 γαμημένα χρόνια που η φράση αυτή επιβεβαιώνεται αδιάκοπα από την ανατολή ως την δύση κάθε ήλιου.
 Ο κόσμος γύρω μας καίγεται και εμείς σας ένας νέος Νέρωνας καθόμαστε ψηλά με ένα iphone στην κωλότσεπη να ακούμε μουσική και να χαζεύουμε την πύρινη λαίλαπα. Νομίζουμε πως δεν μας αγγίζει τίποτα αλλά βλακάκο το ίδιο είσαι και εσύ με εκείνον που σου απλώνει το χέρι για λίγη βοήθεια. Γυρίζεις  το κεφάλι σου αλλά στην γωνία συναντάς τον εαυτό σου να σου γυρίζει την πλάτη. Και είναι ένα  φαύλος κύκλος γιατί η ζωή έχει το σχήμα του κύκλου και γυρίζει όπως ένα γαμημένο τσιγάρο που άναψες και τώρα πια δεν σβήνει. Όσο και αν το γουστάρεις κάποια στιγμή που θα γυρίσει θα σε "βαρέσει".
 Είδα άστεγους να μοιράζονται ένα πιάτο φαγητό και να γελάνε και πλούσιους να τσακώνονται για την τελευταία μπριζόλα στο τραπέζι. 
 Δεν είναι κήρυγμά, είναι μόνο σκέψεις, αποτυχημένες σκέψεις να σκεφτείς πως ο κόσμος των ιδεών είναι ότι πιο τέλειο υπάρχει στην ανθρώπινη φύση.
  Όλα είναι εδώ μπροστά στα πόδια μας και περίμενουν να απλώσουμε τα χέρια μας και να τα πιάσουμε.
 Δεν ξέρω αν έχω σεληνιαστεί, αν μιλάει το alter ego μου ή έχει ανάδρομο ερμή, ξέρω όμως πως το πρωί που θα βγω από την σπηλιά μου θα κοιτάζω τον κόσμο με ποιο καθαρά μάτια.


Καληνύχτα μαλάκα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου