Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα - κάτι διαφορετικό

(Θερμή παράκληση: αν σας άρεσε το κείμενο παρακαλώ ανεβάστε το όπου μπορείτε ώστε να ευαισθητοποιηθούν όσοι πιο πολύ)

 Χριστούγεννα! Αυτή η μοναδική μέρα του χρόνου έχει την δύναμη να μας ταξιδέψει τόσο πίσω,όταν ήμασταν ακόμη παιδιά και κρατάγαμε καραούλι πότε θα σκάσει μύτη ο Άγιος Βασίλης να μας φέρει τα δώρα που ίσα που πρόλαβε η μάνα μας να πάει να μας αγοράσει. Μια μέρα αγάπης και χαράς. Κατά έναν περίεργο λόγο όλοι χαμογελάμε, ήμαστε εύθυμοι και δεκτικοί στα πάντα γύρω μας. Η ατμόσφαιρα είναι βγαλμένη από ένα παραμύθι που συνωμότησε με τα πιο γλυκά μας όνειρα και τις κρυφές μας επιθυμίες..
 Μια βόλτα στον δρόμο και βλέπουμε κόσμο έξω. Παρέες,ζευγάρια,νέοι,γέροι όλοι έξω με ένα χαμόγελο σαν να έχουν πάρει ναρκωτικά. Είναι όλοι τους τόσο ευτυχισμένοι...Όλοι; Για να δούμε λίγο καλύτερα εκεί στην γωνία πίσω από αυτές τις σκάλες... Δε βλέπετε; Να πάμε πιο κοντά λοιπόν! Τι βλέπουμε; Ένα παιδί με λερωμένα ρούχα. Πολύ σωστά! Επ που πας κυρά μου,δε το βλέπεις,τι το προσπερνάς λοιπόν; Α,έχεις να κάνεις τα ψώνια ε; Καλά... Καλές γιορτές και τράβα και γαμήσου! Και εσύ! Και εσύ! Και εσύ! Και εσύ! Και εσύ! Και εσύ πίσω από τον άλλον τον μαλάκα! 
Περιμένετε τα χριστούγεννα αλλά δεν ξέρετε το μήνυμα τους! Λέτε “χρόνια πολλά και ο,τι επιθυμείς”,αλλά σας νοιάζει πρώτα τι επιθυμείτε εσείς πρώτα παλιο-φαρισαίοι! Βγαίνεις από το μαγαζί με τα ρούχα, φορτωμένος τσάντες και όταν έρθει ένας φτωχός του λες δεν έχεις! ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ!!! Περπατάς με τα ακουστικά στα αφτιά,το i pod στο χέρι και το i phone στην κωλότσεπη. Βλέπεις μπροστά σου ένα χέρι απλωμένο να ζητά την βοήθεια σου, σφραγίζεις τα μάτια σου και προχωράς, που να σου μπει το i pod & το i phone στον κώλο και i kai gamisoy! Χριστούγεννα είναι βρε παπάρα! Μάθε να αγαπάς και μην ζητάς μόνο να αγαπιέσαι. Κάνε το καλό τσάμπα είναι. Δεν έχει αποδείξεις ούτε φόρους! Γίνε για μια φορά και εσύ ο Αι Βασίλης για κάποιους ή έστω η αφορμή για ένα προσωρινό χαμόγελο.

Κανείς δε θα καταφέρει τίποτα και πότε μόνος του και ξεκαθαρίζω πως δεν πιέζω κανέναν με το κείμενο αυτό. Απλώς δίνω τροφή για σκέψη και την σκυτάλη σε όποιον θέλει να την αρπάξει. Κάποιοι μπορεί να σκεφτείτε “τώρα αυτός μας το παίζει άγιος;” ή “δηλαδή εσύ ρε μάγκα βοηθάς;” και άλλες τέτοιες. Και δίνω αμέσως απάντηση για το λύσω απορίες... ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ ΚΑΡΙΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!ΚΑΙ ΨΟΦΑ!!

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ 

Κλείνω με μια ευχή προς όλους... Μακάρι οι γιορτές αυτές να είναι όμορφες και ξεχωριστές για όλους μας. Ας χαμογελάσουμε όλοι μεταξύ μας, γνωστοί-ξένοι και ας μάθουμε λέξεις όπως ανθρωπιά και προσφορά. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και αγάπη.

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο για το κειμενο σου και που θιγεις αυτο το ζητημα! Εχεις δικιο σε ολα! Πολλες φορες ξεχναμε μεσα στη δικια μας χαρα οτι υπαρχουν ανθρωποι που παλευουν να ζησουν και που ανεβαινουν το δικο τους Γολγοθα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή